Zweden onbetwiste koploper in het gebruik van biobrandstoffen

Scandinavië

Zweden is in Europa de onbetwiste koploper als het gaat om het gebruik van hernieuwbare energie in de transportsector, blijkt uit deze maand gepubliceerde cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. In het Scandinavische land is het duurzame aandeel meer dan twee keer zo groot als in de nummer twee op de lijst, Finland. Dat komt vooral door het gebruik van biobrandstoffen, die er veel eerder dan in andere landen gemeengoed zijn geworden.

hvo scania
Foto: Scania

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Zweden onbetwiste koploper in het gebruik van biobrandstoffen | NT

Zweden onbetwiste koploper in het gebruik van biobrandstoffen

Scandinavië

Zweden is in Europa de onbetwiste koploper als het gaat om het gebruik van hernieuwbare energie in de transportsector, blijkt uit deze maand gepubliceerde cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. In het Scandinavische land is het duurzame aandeel meer dan twee keer zo groot als in de nummer twee op de lijst, Finland. Dat komt vooral door het gebruik van biobrandstoffen, die er veel eerder dan in andere landen gemeengoed zijn geworden.

hvo scania
Foto: Scania

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu