Vlaanderen kijkt naar snelweg-bovenleidingen voor e-trucks

Trolleytruck

Wanneer snelwegen in Vlaanderen een bovenleiding worden uitgerust, kunnen elektrische trucks toe met een accu van 100 kWh. Dat is vergelijkbaar met die in een Tesla Long Range. Dat concludeert het Vlaams innovatieplatform voor de Logistiek (VIL) uit de tussentijdse resultaten van het project Logibat. Maar er is ook discussie. ‘eHighways? Die bestaan al. Dat heet gewoon spoorwegen.’

Trolleytruck bovenleidingen in Duitsland

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Vlaanderen kijkt naar snelweg-bovenleidingen voor e-trucks | NT

Vlaanderen kijkt naar snelweg-bovenleidingen voor e-trucks

Trolleytruck

Wanneer snelwegen in Vlaanderen een bovenleiding worden uitgerust, kunnen elektrische trucks toe met een accu van 100 kWh. Dat is vergelijkbaar met die in een Tesla Long Range. Dat concludeert het Vlaams innovatieplatform voor de Logistiek (VIL) uit de tussentijdse resultaten van het project Logibat. Maar er is ook discussie. ‘eHighways? Die bestaan al. Dat heet gewoon spoorwegen.’

Trolleytruck bovenleidingen in Duitsland

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu