Berto Groep is naar eigen zeggen in Frankrijk marktleider in de verhuur van vrachtwagens en industriële voertuigen met of zonder chauffeur. Verder biedt het concern ook transport en logistieke diensten aan. Berto heeft een wagenpark van 5.000 voertuigen en telt 3.600 medewerkers op 74 locaties in Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Duitsland en Marokko. Het hoofdkantoor staat in Avignon. De laatst gerapporteerde jaaromzet bedroeg 331,8 miljoen euro.

Benelux

Met de overname van Vincent Logistics per 10 maart versterkt Berto zich fors in de Benelux. Het Franse concern neemt alle aandelen in het Belgische familiebedrijf over van de familie Vincent. Wel blijven de vier huidige directeuren aan boord om de operatie aan te sturen. Ook de naam Vincent Logistics blijft behouden, zo laat het bedrijf weten.

Vincent Logistics is een transportbedrijf met vestigingen in België, Luxemburg, Nederland (Maastricht) en Slowakije. De vervoerder, die is opgericht in 2000, beschikt over een wagenpark van 320 trucks en telt 275 medewerkers.

‘Aanpassen of verdwijnen’

‘De laatste jaren hebben zich ingrijpende veranderingen voorgedaan in de sector vervoer en logistiek’, schrijft het bedrijf in een verklaring. ‘Kleine en middelgrote ondernemingen zoals de onze zullen zich moeten aanpassen of verdwijnen. In het licht hiervan leek de integratie van Vincent Logistics in de Berto Groep noodzakelijk en wenselijk.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement