Dat zegt directeur Martin Gruber van het familiebedrijf uit Zuid-Tirol in een interview met de Duitse transportwebsite DVZ.

Volgens Gruber ligt er in de Benelux een ‘enorm potentieel’ voor het vervoer van zware machines voor de bouw of landbouw, ‘of het nu voor het verre buitenland is of voor het VK’. Het bedrijf wil zich daarom dit jaar en in 2023 dichter bij de havens in Nederland en België vestigen.

Overnames

Gruber zegt daarbij niet alleen te mikken op autonome groei, maar ook nadrukkelijk te ‘spelen met het idee’ om overnames te doen in Duitsland en de Benelux. ‘Als een van de marktleiders op het gebied van zwaar en speciaal transport is het voor ons interessant om deze business verder uit te bouwen. Maar we zijn net zo geïnteresseerd in warehousing, logistiek en FTL-vervoer.’

Naast het zwaar en speciaal transport, is Gruber onder meer actief in onder meer FTL-transport, deelladingen en logistieke dienstverlening. Het Italiaanse bedrijf heeft in Nederland locaties in Gorinchem en Zevenbergen.

Gruber noteerde in 2021 een omzet van 428 miljoen euro (+25%). In totaal telt het concern 38 vestigingen in elf landen. Het bedrijf beschikt over een wagenpark van 1.500 voertuigen, waaronder 100 lng-trucks. Gruber heeft 1.100 medewerkers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement