Elvis had de claim namens ongeveer 350 transportondernemers ingediend tegen het Daimler, de voorganger van Mercedes-Benz. Volgens de rechtbank in Stuttgart kan Elvis echter helemaal geen claims indienen, omdat de organisatie alleen juridisch adviseur is van de betrokken ondernemers. Elvis treedt niet op als eigenaar van de claims en kan daarom volgens de rechter dus ook niet klagen, melden Duitse media.

Kartel

Mercedes-Benz was een van de vrachtwagenbouwers die meededen aan het truckkartel, dat van 1997 tot en met 2011 actief was. Door de illegale prijsafspraken betaalden kopers jarenlang te veel voor nieuwe vrachtwagens.

In 2016 legde de Europese Commissie kartelboetes op van in totaal bijna drie miljard euro aan het toenmalige Daimler , Iveco, DAF en Volvo/Renault. Scania ontkende aanvankelijk betrokkenheid maar kreeg later toch een boete van bijna 900 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement