May is een specialist in bouwvervoer met het hoofdkantoor in de Duitse plaats Soonwald, onder Koblenz. Het bedrijf telt negentig medewers en heeft een wagenpark met zestig eigen trucks. Verder beschikt May over onder meer vijftien kraanwagens en een aantal voertuigen voor het vervoer van prefab-beton en hout.

De overname betekent voor de divisie bouwlogistiek van AB Transport Group een flinke uitbreiding van de activiteiten in Duitsland. ‘Daarmee past de overname in de strategie om ook in de Duitse markt een sterke speler te zijn’, meldt het bedrijf.

Dicht netwerk

Na de toevoeging van May Transporte GmbH telt de divisie bouwlogistiek van AB ongeveer driehonderd trekkers, vijfhonderd opleggers en 375 medewerkers. ‘Door deze overname en de al bestaande samenwerking met Driessen Speciaaltransport ontstaat een groot en dicht netwerk in de Benelux en Duitsland waardoor materieel efficiënter ingezet kan worden’, aldus AB Transport.

De overname omvat naast de transportactiviteiten, medewerkers en het volledige wagenpark ook de garage, die opereert onder de naam May Reparatur Services. May Transporte blijft als zelfstandig bedrijf opereren. Vanuit de vestiging in Rheinböllen zal Combex de activiteiten in Duitsland verder ontwikkelen.

Na de overname van May Transporte werken er ongeveer 2.500 medewerkers bij AB Transport Group en telt de vloot 1.600 trucks en 2.500 opleggers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement