DHL voegt 44 e-trucks toe aan distributievloot

pakketvervoer

DHL is van plan 44 elektrische vrachtwagens aan te schaffen voor gebruik op zijn Europese routes. De eerste vrachtwagens zijn inmiddels besteld bij Volvo Trucks.

Het gaat om veertig elektrische Volvo FE en FL trucks die DHL gaat inzetten voor pakketdistributie in Europese steden. Verder koopt DHL vier zwaardere Volvo FM’s voor regionaal transport. Van de 44 trucks zijn er inmiddels acht besteld, meldt DHL. Volvo gaat DHL ook helpen bij het optimaliseren van zijn transportactiviteiten, met als doel het aandeel elektrisch vervoer bij het bedrijf te verhogen.

DHL Parcel rijdt sinds eind vorig jaar in Nederland al met drie elektrische vrachtwagens van Volvo. De pakketbezorger zet deze voertuigen in voor zakelijke klanten in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Sinds 2020 rijdt DHL met een elektrische Volvo in de Engelse hoofdstad Londen.

Volvo Trucks is marktleider voor zwaardere volledig elektrische vrachtwagens in Europa, met een marktaandeel van 42% in 2021. Het concern begon in 2019 met de serieproductie van elektrische vrachtwagens. Naast Volvo Trucks is ook Renault Trucks onderdeel van de Volvo Group.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

DHL voegt 44 e-trucks toe aan distributievloot | NT

DHL voegt 44 e-trucks toe aan distributievloot

pakketvervoer

DHL is van plan 44 elektrische vrachtwagens aan te schaffen voor gebruik op zijn Europese routes. De eerste vrachtwagens zijn inmiddels besteld bij Volvo Trucks.

Het gaat om veertig elektrische Volvo FE en FL trucks die DHL gaat inzetten voor pakketdistributie in Europese steden. Verder koopt DHL vier zwaardere Volvo FM’s voor regionaal transport. Van de 44 trucks zijn er inmiddels acht besteld, meldt DHL. Volvo gaat DHL ook helpen bij het optimaliseren van zijn transportactiviteiten, met als doel het aandeel elektrisch vervoer bij het bedrijf te verhogen.

DHL Parcel rijdt sinds eind vorig jaar in Nederland al met drie elektrische vrachtwagens van Volvo. De pakketbezorger zet deze voertuigen in voor zakelijke klanten in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Sinds 2020 rijdt DHL met een elektrische Volvo in de Engelse hoofdstad Londen.

Volvo Trucks is marktleider voor zwaardere volledig elektrische vrachtwagens in Europa, met een marktaandeel van 42% in 2021. Het concern begon in 2019 met de serieproductie van elektrische vrachtwagens. Naast Volvo Trucks is ook Renault Trucks onderdeel van de Volvo Group.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement