De zogenoemde Cityhubs zijn onderdeel van een investeringsprogramma van 350 miljoen euro. Met dat geld wil DHL 26 emissievrije hubs optuigen en fors investeren in elektrische voertuigen. Nog dit jaar volgen soortgelijke locaties in Geleen, Nijmegen, Breda, Amsterdam, Tilburg en Groningen, meldt DHL.

DHL zegt voor het einde van het jaar voor al zijn bestelauto’s over te schakelen op elektrische voertuigen of busjes op de duurzamere dieselvariant HVO-100. Voor de nieuwe CityHubs zoals Almere en Zoetermeer geldt dit al. In het najaar van 2021 nam de pakketreus daartoe vierhonderd elektrische bestelauto’s van Toyota in gebruik, waarmee de elektrsiche bezorgvloot groeide naar 1.400 voertuigen.

In totaal beschikt DHL over 140 locaties aan de randen van Nederlandse steden. Deze worden vanuit grote sorteercentra met vrachtwagens beleverd, die daardoor de stad niet in hoeven. Vervolgens worden de pakketten met korte routes en kleine bestelauto’s of andere compacte voertuigen afgeleverd bij servicepunten of bij mensen thuis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement