Dat blijkt uit de nieuwe lijst voor de regeling Ecologiepremie+, die sinds maandag geldig is. De premie kan worden aangevraagd voor nieuwe vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton met een 100% elektrische aandrijving.

Het plafond bedraagt 400.000 euro per vrachtwagen of 40% van de meerkosten. Voor bedrijven groter dan 250 werknemers reikt de subsidie tot 32% van de meerkosten. Per onderneming komen maximum twee vrachtwagens in aanmerking voor steun.

Ook waterstoftrucks komen voortaan in aanmerking voor de aankooppremie. Voor trucks met een brandstofcel is er een plafondbedrag van 350.000 euro of 22,5% van de meerkosten. Voor een groot bedrijf is dat 18%. Ook hier geldt dat een onderneming voor maximaal twee trucks subsidie kan aanvragen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement