Een aantakkingstraject loopt vanaf de snelweg naar een bestemming. In Vlaanderen is het twee keer per jaar mogelijk om nieuwe LZV-trajecten aan te vragen. Per periode worden maximaal dertig aanvragen behandeld. Iedere firma kan maximaal twee aantakkingstrajecten aanvragen.

In Vlaanderen loopt sinds de zomer van 2018 een proef met de 25,25 meter lange LZV’s. Direct vanaf de start van de proef, die tot 31 december 2024 loopt, was er al een uitgebreid wegennetwerk voor LZV’s beschikbaar. Hiermee zijn veel havens, industrieterreinen en andere bedrijfsterreinen in Vlaanderen voor LZV’s bereikbaar.

Volgens TLN rijden er inmiddels 400 extra lange Vlaamse trucks rond. Ook zijn er 330 ontheffingen afgegeven aan Nederlandse bedrijven, die zo met de LZV tot aan de Franse grens kunnen rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement