Tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne en de spanningen met het Westen wordt aan de brug van een kilometer lang grote symbolische betekenis gehecht. Voor de bevolking van deze twee steden van ongeveer 200.000 mensen is een grensoverschrijdende kabelbaan in aanbouw die volgend jaar klaar moet zijn.

De brug was al enkele jaren klaar, maar de inhuldiging werd uitgesteld vanwege de coronapandemie. Als gevolg van Chinese coronaregels mogen voorlopig alleen vrachtwagens van de brug gebruikmaken. Op volle capaciteit kunnen dagelijks 630 vrachtwagens, 164 bussen en 68 auto’s oversteken.

In april werd de bouw van een spoorbrug over de rivier de Amoer afgerond die China en Rusland 500 kilometer oostelijker verbindt. Die wordt naar verwachting in augustus in gebruik genomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement