Met de nieuwe vrachtwagens van Scania zullen transporteurs bakwagens of trekker-opleggercombinaties kunnen gebruiken; zoals temperatuurgecontroleerde transporten. De actieradius varieert naar gelang van het gewicht, de configuratie en de topografie, maar een 4×2-trekker met zes batterijen kan tot 350 km tussen elke oplaadbeurt rijden, met een gemiddelde snelheid van 80 km/u op snelwegen.

De nieuwe BEV vrachtwagens van Scania kunnen aanvankelijk besteld worden als 4×2-trekkers of als 6×2*4-bakwagens. Een 4×2-trekker heeft een wielbasis van 4.150 mm nodig wanneer hij zes batterijen heeft, en profiteert dus van de verordening voor grotere voertuigafmetingen in Europa. GTW’s tot 64 ton, volgens de typische Scandinavische combinatie, kunnen worden gespecificeerd.

Het continu vermogen van een Scania 45 R of S bedraagt 410 kW (gelijk aan ongeveer 560 pk). De volgende generatie geëlektrificeerde vrachtwagens van Scania kan binnenkort besteld worden bij de geautoriseerde Scania dealers en de productie begint in de tweede helft van 2023. ‘Scania heeft nu een volwassenheid bereikt wat ons geëlektrificeerde aanbod betreft’, zegt Fredrik Allard, Senior Vice President en Hoofd Elektrificatie bij Scania.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement