Het gaat om een een nieuw tankpunt in Meer. Rolande en G&V Energy hebben al vulpunten in Antwerpen en Habay. Het nieuwe station telt twee lng-pompen en heeft daarmee een capaciteit van 150 voertuigen per dag. Op de locatie kon al diesel getankt worden.

Rolande beschikt in Nederland, Belgie en Duitsland inmiddels over 21 lng-tankstations. Ceo Jolon van der Schuit ziet in de opening een nieuwe stap op weg naar een Europees lng-netwerk. ‘In België is dat nu op orde, maar ook daar zullen we komend jaar nog meer stations toevoegen’, zegt hij.

G&V exploiteert in België ruim 200 tankstations. Dat doet het bedrijf onder eigen naam, maar ook onder de vlag van Esso, Shell, Total, Q8, ENORA (CNG) en Breakpoint.

CO2-reductie

Lng is al sinds 2011 beschikbaar als brandstof voor trucks. Er is een CO2-reductie van 17% ten opzichte van diesel haalbaar. Door lng te maken uit biogas kan die reductie oplopen tot 99,8% ten opzichte van Euro-VI, stelt Rolande.

Het station in Meer is, net als die in Antwerpen en Habay, onderdeel van het BIOLNG4EU-project, dat voor 50% wordt gefinancierd uit het Europese fonds Connecting Europe Facility.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement