De beide bedrijven maakten de overname vrijdag bekend. Met de overname haalt DB Schenker USA Truck, dat een notering heeft aan de Nasdaq, van de beurs.

USA Truck noteerde in 2021 een jaaromzet van ruim 710 miljoen dollar, bij een bedrijfsresultaat (ebit) van 37 miljoen dollar. Het bedrijf telt 2.100 medewerkers en heeft een eigen vloot van 1.900 trucks. Daarnaast werkt USA Truck naar eigen zeggen met 36.000 carriers.

Netwerk

Met de koop krijgt DB Schenker de beschikking over het dichte netwerk van USA Truck, dat vooral in de oostelijke helft van de Verenigde Staten gesitueerd is. Verder heeft het concern door het hele land logistieke locaties. Ook zijn er activiteiten in Mexico. Omgekeerd krijgen bestaande klanten van USA Truck toegang tot de logistieke, lucht- en zeevrachtdiensten van DB Schenker.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Amerikaanse mededingingsautoriteiten. Ook de aandeelhouders van USA Truck moeten zich nog uitspreken over de deal. DB Schenker verwacht de koop eind dit jaar rond te krijgen.

DB Schenker is in de VS al een van de grootste logistieke dienstverleners. Het concern heeft 123 vestigingen en ruim 10.000 medewerkers in het land.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement