Het openbaar toegankelijke vulpunt van Shell is gevestigd op het terrein van de ‘energiehub’ GZI Next. Naast vrachtwagens zullen hier ook de waterstofbussen van QBuzz gaan tanken. Shell opende vorig jaar zomer al het eerste waterstofvulpunt voor regionaal busverkeer, eveneens in samenwerking met QBuzz. Sindsdien heeft de busmaatschappij nog eens tien H2-bussen aangeschaft.

President-directeur Shell Nederland Marjan van Loon ziet in waterstof een van de belangrijkste kansen om ondernemers in het wegverkeer vooruit te helpen in de energietransitie. ‘Het is nu aan onze klanten om de voor hen meest geschikte keuze te maken.’

Een dag eerder opende TotalEnergies ook een nieuw waterstofvulpunt in Veldhoven, waarmee het Franse concern nu vier waterstofvulpunten heeft in Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement