DB Schenker zegt die eerst truck nog dit jaar in gebruik te nemen. Het concern is van plan om vervolgens begin 2023 samen met klanten te starten met pilotprojecten.

De order bij Hyzon is een eerste stap, stelt Schenker in een persbericht. Het concern verwacht in het derde kwartaal van volgend jaar zijn waterstofvloot te kunnen ‘opschalen, waardoor het vervoer op waterstof ook commercieel kan aanbieden. Het bedrijf maakt nog wel een voorbehoud: ‘de snelheid waarmee we dit kunnen doen hangt af van factoren als de tankinfrastructuur en de reactie van de markt’.

Hylane

Voor de levering van de waterstoftruck gaat DB Schenker in zee met het in zero emissie gespecialiseerde leasebedrijf Hylane. Deze startup, opgericht in 2021, biedt duurzame voertuigen van verschillende fabrikanten aan.

DB Schenker wil in 2040 CO2-neutraal opereren. ‘Het gebruik van groene waterstof is in die strategie een essentieel element’, meldt het concern. DB Schenker is met 76.100 medewerkers op 1.850 locaties in 130 landen een van de grootste logistieke dienstverleners ter wereld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement