Dat blijkt uit een publicatie van de Europese Commissie.

De joint venture, waarin de drie vrachtwagenfabrikanten ieder voor een derde aandeelhouder zijn, had volgens de truckbouwers al begin dit jaar van start moeten gaan vanuit een gepland hoofdkantoor in Amsterdam. Samen hebben zij 500 miljoen euro gereserveerd voor het project. De oprichting liep echter vertraging op door het mededingingsonderzoek.

1.700 laadpunten

De fabrikanten willen binnen vijf jaar 1.700 laadpunten inrichten langs de grote Europese snelwegen, bij logistieke knooppunten en belangrijke bestemmingen in twaalf landen. De infrastructuur is dan beschikbaar voor alle truck- en en busmerken.

Het aantal locaties zou later moeten groeien door de komst van extra partners en met behulp van overheidsfinanciering, zo verwachten de truckbouwers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement