Waberer’s heeft een LinkedIn-bericht van chauffeur Kumaresan Mahendran gedeeld, waarin hij zegt blij te zijn voor de Hongaren aan de slag te kunnen. De Indiase trucker maakte deze week zijn eerste ritten voor Waberer’s. Vooral het rijden met zijn nieuwe Volvo-vrachtwagen is volgens Mahendran ‘een geweldige ervaring’.

Waberer’s maakte afgelopen voorjaar bekend bij wijze van proef 79 truckers uit India naar Europa te willen halen, waarvan de eerste negentien destijds al begonnen waren aan hun training. Ook gingen de Hongaren op zoek naar Hindi sprekende planners en hr-medewerkers. Als de pilot een succes wordt, is het concern van plan meer gebruik te gaan maken van chauffeurs uit derde landen.

Het personeelsbestand van het Hongaarse transportbedrijf is hard geraakt door de oorlog in Oekraïne. Veel Oekraïense chauffeurs zijn na de Russische inval teruggekeerd naar het thuisland waardoor een gapend gat ontstond in de chauffeurscapaciteit. Waberer’s maakte tot het begin van de Oekraïne-oorlog voornamelijk gebruik van Oekraïense en Roemeense chauffeurs.