De deal omvat een distributiecentrum in Bleiswijk, 145 voertuigen en 75 medewerkers. Volgens Julian Bailey, MD van Gist Nederland is de verkoop van deze activiteiten ‘een strategische keuze om verdere focus in de onderneming aan te brengen’.

Daily Logistics Group is een specialist in geconditioneerd transport door heel Europa. Naast vervoer over de weg zet het concern ook in op multimodaal transport van verse, gekoelde en bevroren producten. DLG telt 360 medewerkers een heeft naast locaties in Nederland ook kantoren in het VK. Het wagenpark omvat 700 laadeenheden en 200 trekkers.

‘Wij signaleren dat het bloemen en planten segment uitstekend past bij onze bestaande diensten’, zegt Joost Visbeen, ceo van de Daily Logistics Group. ‘Met de overname van Gist Nederland creëren wij direct een stevige zetel binnen dit marktsegment. Met deze schaalvergroting kunnen we onze klanten een nog breder dienstenportfolio aanbieden. Ook is schaalgrootte noodzakelijk om mee te kunnen in de flexibiliteit, energietransitie en digitaliseringsslagen in onze sector.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement