Na de herstructurering bestaat de Girteka-groep uit drie transportbedrijven en een gedeeld ‘service center’. Girteka Europe West wordt daarbij verantwoordelijk voor de transporten binnen Europa, met uitzondering van Scandinavië, Girteka Nordic is dan actief in het vervoer binnen Scandinavië en tussen de Scandinavische landen en de rest van Europa, terwijl Girteka Europe East transporten tussen Europa en Aziatische landen afhandelt. De vier entiteiten vallen onder de in 2021 opgerichte Girteka Holding.

De aandelen van Girteka blijven in handen van de huidige eigenaren. De grootste daarvan is oprichter Mindaugas Raila, die een belang heeft van 90%. Ceo Edvardas Liachovičius bezit 10% van de aandelen.

Rusland

Door de oorlog in Oekraïne besloot Girteka afgelopen voorjaar al om zijn Russische en Belarussische activiteiten af te stoten. De dochterbedrijven in die landen, die goed zijn voor een vijfde van de totale Girteka-omzet, komen in handen van het bestaande Russische management.

Girteka is het grootste ‘asset-based’ transportbedrijf in Europa. Het concern beschikt over een wagenpark met meer dan 9.000 trucks en 9.800 trailers. Het bedrijf vervoert daarmee 880.000 FTL-ladingen per jaar.

Girteka noteerde in 2021 een omzet van ruim 1,4 miljard euro, een stijging van 20% ten opzichte van een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op 67 miljoen, tegen 23,6 miljoen euro in 2020.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement