De elektrische versie van de Econic, die Daimler sinds enkele maanden bij klanten in de praktijk heeft getest, is de tweede batterij-elektrische vrachtwagen die het concern in serie fabriceert. De vrachtwagenbouwer nam in oktober 2021 de eActros in productie.

De eEconic kenmerkt zich net als de dieselversie door een vlakke cabinevloer en een vouwdeur, waardoor het ook krappe situaties in de binnensteden mogelijk is om in- en uit te stappen. De technische specificaties van de eEconic zijn verder grotendeels identiek aan die van de eActros.

Wörth am Rhein

Daimler bouwt de eEconic grotendeels op de bestaande montagelijn van Mercedes-Benz Special Trucks in de Duitse plaats Wörth am Rhein, waar ook de voertuigen met verbrandingsmotoren worden gemaakt. Daarna gaat de eEconic voor de elektrificatie verder naar een separate assemblagelijn, waar hij wordt uitgerust met de elektrische aandrijfcomponenten.

De eerste serietruck zal worden geleverd aan het Deense afvalbedrijf Urbaser A/S, meldt Daimler.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement