In 2021 nam de vraag naar wegvervoer sterk toe door het heropenen van de retailmarkt in Europa na de coronacrisis. De verwachting is volgens Ti dat het herstel van de transportsector wel doorzet in 2022, maar op een lager tempo dan vorig jaar.

De huidige hoge inflatie zorgt voor stijgende kosten voor transporteurs. De dieselprijzen liggen bijvoorbeeld een stuk hoger dan vorig jaar. Ook zijn er zorgen over de personeelstekorten in de transportsector. Eind 2021 stonden in heel Europa rond de 400.000 vacatures open voor vrachtwagenchauffeurs. Dit aantal zal naar alle waarschijnlijkheid alleen maar verder toenemen.

Op de lange termijn wordt desondanks een groei van de markt verwacht. Volgens Ti zal de wegvervoerssector in 2026 ruim 23,1% groter zijn dan in 2019, het jaar voor de pandemie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement