‘Hiermee dichten we de kloof tussen de contract- en spotmarkten’, zegt ceo Aleksandra Marszałek. ‘Wij helpen om vervoerders actief aan te melden en stellen transportbedrijven voor die op de gevraagde routes opereren en aan de gestelde veiligheidscriteria voldoen. Bovendien kunnen parameters voor grotendeels geautomatiseerde vrachtopdrachten ook in de Private Freight Exchange worden opgeslagen.’

Voor expediteurs met meerdere kantoren heeft Trans.eu ook een Corporate Freight Exchange ontwikkeld, die het mogelijk maakt de toewijzing van vrachten onderling en met vervoerders binnen het hele netwerk van een bedrijf te beheren. Vervoerders die op het Trans.eu-platform zijn geregistreerd, kunnen gebruikmaken van de mobiele Loads2Go-app, waarmee de vrachtaanbiedingen toegankelijk zijn.

Trans.eu zegt de Private Freight Exchange ontwikkeld te hebben als reactie op de toenemende vraag van expediteurs naar meer veiligheid, digitalisering en de behoefte om het aanbieden van vracht in een niet-openbare marktomgeving te kunnen laten plaatsvinden.

Private Freight Exchange maakt het ook mogelijk om marktprijzen te vergelijken en kan worden gekoppeld aan bestaande transport management systemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement