De aandelen van Romeo Power worden verkocht tegen een waarde die 34% hoger is dan de slotkoers op de beurs van afgelopen vrijdag. Daarmee wordt het aandeel gewaardeerd op 74 dollarcent. De transactie is goedgekeurd door de raad van bestuur van beide bedrijven en wordt naar verwachting eind oktober van dit jaar voltooid.

Romeo is een technologiebedrijf voor energieopslag dat zich richt op het ontwerpen en produceren van lithium-ionbatterijen voor de toepassing in bedrijfsvoertuigen en is één van de belangrijkste leveranciers van Nikola. Als grootste klant van het bedrijf verwacht Nikola dat de overname zal zorgen voor operationele verbetering en flinke kostenbesparingen bij de productie van accu’s.

Halverwege juni liet Nikola al weten te kijken naar mogelijkheden om eigen accu’s te maken met het doel kosten te kunnen besparen en volumes te verhogen, meldt persbureau Reuters. Het persbureau benoemt bovendien de stijgende materiaalkosten voor batterijen van de afgelopen maanden, waardoor makers van elektrische voertuigen gedwongen zijn geweest hun prijzen te verhogen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement