‘TLN heeft begrip voor de zorgen van de boeren, maar vindt de blokkades van (snel)wegen volstrekt onacceptabel. Door de blokkades zijn beroepsgoederenvervoerders niet in staat hun werk naar behoren uit te voeren. De branchevereniging roept demonstranten dan ook op om onmiddellijk te stoppen met het barricaderen van de Nederlandse wegen’, aldus TLN.

Melkveehouder Erik Luiten, een van de kopstukken van Agractie, roept in een maandag gepubliceerde videoboodschap zijn achterban op tot nieuwe protestacties. ‘We moeten volhouden met onze acties. Soms met zo min mogelijk inspanning, want we zijn allemaal druk, maar wel met een groot effect.’ Luiten denkt bijvoorbeeld aan het organiseren van ‘standstills’ op drukke plekken ‘in de buurt’.

Farmers Defence Force schort zijn ‘harde acties’ voorlopig juist op ‘uit blijk van goede wil’ naar het kabinet, zei voorman Mark van den Oever vorige week.