Te hoge vrachtauto’s veroorzaken meer files

Hoogtedetectie

Chauffeurs met te hoge vrachtauto’s zorgen nog vaak dat tunnels dicht moeten. In de eerste zes maanden van 2022 werden bij vier Nederlandse tunnels meer incidenten geregistreerd dan in dezelfde periode in 2021, zo blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat. Of de vrachtauto’s ook daadwerkelijk te hoog waren na een hoogtedetectie, is onbekend. De politie kon niet vertellen hoeveel bekeuringen er daadwerkelijk zijn uitgedeeld.

Schipholtunnel
Foto: Rijkswaterstaat

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu

Te hoge vrachtauto’s veroorzaken meer files | NT

Te hoge vrachtauto’s veroorzaken meer files

Hoogtedetectie

Chauffeurs met te hoge vrachtauto’s zorgen nog vaak dat tunnels dicht moeten. In de eerste zes maanden van 2022 werden bij vier Nederlandse tunnels meer incidenten geregistreerd dan in dezelfde periode in 2021, zo blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat. Of de vrachtauto’s ook daadwerkelijk te hoog waren na een hoogtedetectie, is onbekend. De politie kon niet vertellen hoeveel bekeuringen er daadwerkelijk zijn uitgedeeld.

Schipholtunnel
Foto: Rijkswaterstaat

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu