Dachser verwacht volgend jaar een 27-tons Hyundai Xcient in gebruik te nemen voor regionale distributie rond Maagdenburg en vaste lijndiensten in de nacht naar Berlijn. De truck biedt achttien palletplaatsen en heeft een actieradius van maximaal 400 kilometer, wat betekent dat het voertuig in een tweeploegendienst kan worden ingezet. Tegen de tijd dat het voertuig wordt afgeleverd, zullen er in de buurt van de Dachser-vestigingen in Maagdenburg en Berlijn tankfaciliteiten beschikbaar zijn.

De tweede waterstof-brandstofcelvrachtwagen is een 19-tons truck van Enginius, een dochterbedrijf van truckbouwer Faun, die halverwege 2023 voor Dachser leveringen gaat verrichten in het stadscentrum van Hamburg. De Enginius heeft ruimte voor 18 pallets en kan 250 kilometer rijden op een tank waterstof.

Dachser telt 31.800 werknemers op 376 vestigingen wereldwijd. Het bedrijf noteerde in 2021 een omzet van ongeveer 7,1 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement