Als gevolg van de prijsstijging wordt transport een stuk duurder, gezien de meeste vrachtwagens nog altijd op diesel rijden. In maart, vlak na de Russische invasie in Oekraïne, kostte een liter diesel overigens nog meer. Toen werd een gemiddelde van  2,375 euro per liter bereikt, een record. De benzineprijs lag toen echter nog een stuk hoger.

Dieselclausules

Ondernemersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) raadt transportbedrijven aan om dieselclausules af te sluiten. Met zulke afspraken kunnen vervoerders de schommelende dieselprijzen doorberekenen aan de opdrachtgever, bijvoorbeeld door de brandstof pas na vervoer in rekening te brengen.

Naar verwachting zullen de prijzen nog verder stijgen door de aanhoudende oorlog in Oekraïne. TLN geeft aan in gesprek te gaan met de overheid om de dieselprijzen enigszins beheersbaar te houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement