Sterk winstherstel bij Ewals Cargo

Jaarcijfers 2021

De Limburgse wegvervoerder Ewals Cargo Care zag de nettowinst vorig jaar meer dan verdubbelen naar 4,6 miljoen euro op een groeiende omzet van ruim 533 miljoen euro (14%). Dat blijkt uit het bij de Kamer van Koophandel gedeponeerde jaarverslag over 2021.

ewals super ecocombi sec
Foto: Ewals Cargo Care

De sterk verbeterde financiële cijfers schrijft de logistiek dienstverlener uit Tegelen bij Venlo toe aan een herstel van het volume. Ook de sterk gestegen tarieven in de lucht-en zeevrachtexpeditie, waarin het bedrijf ook actief is, hielpen een handje bij het verbeterde resultaat. Daardoor steeg ook het resultaat voor belastingen fors, van 3,6 miljoen euro naar 6 miljoen euro.

Fabriekssluitingen

De directie wijst er in een toelichting op de jaarcijfers verder op dat het volume en de omzet nog hoger hadden kunnen uitvallen als een tekort aan halfgeleiders in de Europese autoindustrie, een grote klant van Ewals, in de tweede helft van 2021 niet had geleid tot sluitingen van fabrieken. Die problemen zorgden ervoor dat ‘de inzet van onze capaciteit negatief werd beïnvloed’, aldus het bedrijf.

Brexit en het nieuwe Europese mobiliteitspakket leidden verder volgens de logistiek dienstverlener tot ‘meer complexiteit in de diensten die wij aanbieden’. Ewals Cargo Care verwacht dat deze factoren ‘die zorgden voor een uitdagende tweede helft van 2021’ ook in het lopende boekjaar aanwezig zullen blijven. De effecten van de oorlog in de Oekraïne kan het bedrijf nog moeilijk inschatten, maar lijken voorlopig mee te vallen voor de logistieke activiteiten van Ewals, blijkt uit het jaarverslag.

Minder chauffeurs

De wegvervoerder wijst er tevens in het jaarverslag op dat in 2021 het aantal vaste personeelsleden (fte’s) met ruim 100 is geslonken naar 1.928. Het ging daarbij onder meer om een lager aantal Roemeense chauffeurs en loodsmedewerkers, terwijl in Slowakije een truckonderdeel werd gesloten. Ewals heeft nu zo’n 800 rijders in dienst en telt verder 100 loodsmedewerkers. De helft van het personeelsbestand, rond de duizend, bestaat uit kantoormedewerkers, blijkt uit het jaarverslag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Sterk winstherstel bij Ewals Cargo | NT

Sterk winstherstel bij Ewals Cargo

Jaarcijfers 2021

De Limburgse wegvervoerder Ewals Cargo Care zag de nettowinst vorig jaar meer dan verdubbelen naar 4,6 miljoen euro op een groeiende omzet van ruim 533 miljoen euro (14%). Dat blijkt uit het bij de Kamer van Koophandel gedeponeerde jaarverslag over 2021.

ewals super ecocombi sec
Foto: Ewals Cargo Care

De sterk verbeterde financiële cijfers schrijft de logistiek dienstverlener uit Tegelen bij Venlo toe aan een herstel van het volume. Ook de sterk gestegen tarieven in de lucht-en zeevrachtexpeditie, waarin het bedrijf ook actief is, hielpen een handje bij het verbeterde resultaat. Daardoor steeg ook het resultaat voor belastingen fors, van 3,6 miljoen euro naar 6 miljoen euro.

Fabriekssluitingen

De directie wijst er in een toelichting op de jaarcijfers verder op dat het volume en de omzet nog hoger hadden kunnen uitvallen als een tekort aan halfgeleiders in de Europese autoindustrie, een grote klant van Ewals, in de tweede helft van 2021 niet had geleid tot sluitingen van fabrieken. Die problemen zorgden ervoor dat ‘de inzet van onze capaciteit negatief werd beïnvloed’, aldus het bedrijf.

Brexit en het nieuwe Europese mobiliteitspakket leidden verder volgens de logistiek dienstverlener tot ‘meer complexiteit in de diensten die wij aanbieden’. Ewals Cargo Care verwacht dat deze factoren ‘die zorgden voor een uitdagende tweede helft van 2021’ ook in het lopende boekjaar aanwezig zullen blijven. De effecten van de oorlog in de Oekraïne kan het bedrijf nog moeilijk inschatten, maar lijken voorlopig mee te vallen voor de logistieke activiteiten van Ewals, blijkt uit het jaarverslag.

Minder chauffeurs

De wegvervoerder wijst er tevens in het jaarverslag op dat in 2021 het aantal vaste personeelsleden (fte’s) met ruim 100 is geslonken naar 1.928. Het ging daarbij onder meer om een lager aantal Roemeense chauffeurs en loodsmedewerkers, terwijl in Slowakije een truckonderdeel werd gesloten. Ewals heeft nu zo’n 800 rijders in dienst en telt verder 100 loodsmedewerkers. De helft van het personeelsbestand, rond de duizend, bestaat uit kantoormedewerkers, blijkt uit het jaarverslag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement