Jost krijgt een voorwaardelijke straf van drie jaar, melden de Belgische zakenkranten De Tijd en L’Echo, maar het parket legt volgens de kranten geen boete op. Zijn vertrek als ceo is ook onderdeel van de schikkingsafspraken.

Jost Group ligt sinds 2017 onder het vergrootglas bij de Belgische justitie na beschuldigingen van sociale dumping, witwassen en het vormen van een criminele organisatie. Het bedrijf werd ervan beticht honderden Oost-Europese chauffeurs in België te laten werken tegen de arbeidsvoorwaarden uit hun thuisland.

Boete

Eerder dit jaar trof Jost Group al een schikking, waarbij het een boete van 30 miljoen euro moest betalen. Vervolgens werd de procedure tegen het concern werd stopgezet.

Roland Jost blijft als eigenaar wel aan als voorzitter van de raad van bestuur bij Jost Group.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement