Rien Boom beschikt over een wagenpark met onder meer veertig eigen trucks en zestig chassis. Alle vrachtwagens zijn uitgerust met generatorsets voor het vervoer van temperatuurgestuurde reefercontainers. Het bedrijf heeft 51 mensen in dienst, waarvan 43 chauffeurs. Verder werkt de vervoerder met acht tot tien vaste onderaannemers. Sinds 1999 is het familiebedrijf, dat is opgericht in 1975 door de naamgever, in handen van Martin en Marja Boom.

Ancotrans was al actief in Nederland, met een vestiging in Moerdijk. Verder beschikt het concern over locaties in Zweden, Denemarken en Duitsland. In totaal gaat het om negen kantoren. Het Deense familiebedrijf bestaat al sinds 1882 maar is sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw actief in het wegtransport. Het wagenpark is sindsdien uitgegroeid tot 900 trucks en 2000 chassis. Door de overname groeit het wagenpark van Ancotrans in Nederland naar meer dan honderd trucks.

Volgens Acotrans staan de komende maanden in het teken van integratie van Transport Rien Boom en de vestiging in Moerdijk, waarbij het bestaande Nederlandse kantoor van Ancotrans begin volgend jaar verhuist naar de locatie van Rien Boom in Schelluinen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement