Het project is een samenwerking tussen BMW, Deutz, Keyou, Volvo Trucks, DHL Freight en TotalEnergies. Deutz en BMW gaan werken aan de ontwikkeling van twee 18-tons trucks met een 7,8 liter verbrandingsmotor. Deze motor wordt al getest en zal volgens Deutz in 2024 beschikbaar komen.

Keyou en Volvo gaan twee zwaardere motoren bouwen van 13-liter, die in twee 40-tons trucks van Volvo geplaatst zullen worden. DHL gaat de trucks vervolgens testen.

Waterstofstations

De rol van TotalEnergies ligt in het aanleggen van twee waterstofstations in Nuremberg en Leipzig. Volgens het TotalEnergies is dat het begin van in totaal 150 waterstofstations die het bedrijf in 2030 wil hebben.

Het Hycet-project zal in totaal vier jaar duren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement