Dat blijkt uit gegevens van Niwo. De vergunningverlener voor wegtransport laat verder weten dat er op 22 juni 2022 in Nederland 93 gebruikers van de eCMR geregistreerd stonden. De cijfers bevestigen het beeld dat er nog steeds weinig gebruik gemaakt wordt van de digitale variant van de vrachtbrief.

De Nederlandse groei van ongeveer dertig procent verbleekt bij de verwachtingen die er waren van de eCMR. Hans Lip, coo bij eCMR-leverancier Transfollow, sprak vorig jaar de hoop uit dat er in 2021 meer dan een miljoen elektronische CMR’s zouden worden uitgegeven en dat dat aantal jaarlijks zou verdubbelen of zelfs verdriedubbelen.

In de hele Benelux werden in 2021 754.515 elektronische CMR’s verstrekt, ook slechts een fractie van de circa zeventig miljoen vrachtbrieven die jaarlijks worden uitgegeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement