Bij het station, waarvan de eerste paal vrijdag werd geslagen, kunnen straks zowel personenauto’s als vrachtwagens en bussen terecht voor waterstof. Het tankpunt wordt daarvoor uitgerust met compressoren met een druk van 700 bar en 350 bar, geleverd door Linde Engineering. Ook kunnen klanten er straks hun batterij-elektrische voertuig laden.

Fountain Fuel wil volgen jaar ook locaties openen in Rotterdam en Nijmegen. Het bedrijf verwacht in 2030 te beschikken over een Nederlands netwerk van vijftig waterstoftankstations. Die moeten gebouwd worden ‘op locaties waar gegarandeerd vraag is naar waterstof’, zegt directeur Steef Severijn. ‘In eerste instantie komt die vraag van lokale overheden, ondernemers en particuliere koplopers.’

Fountain Fuel kreeg eerder een subsidie van de Europese Unie voor de voorbereiding van elf waterstoftankstations. Verder probeert het bedrijf via crowdfunding geld op te halen bij particuliere investeerders. De teller daarvoor staat inmiddels op ruim 460.000 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement