Het is de bedoeling dat Floriway, waarin de transportbedrijven De Winter Logistics, Van Zaal Transport en Wematrans zijn opgegaan, de pakketten met de reguliere ladingstromen voor de veiling bij de kwekers ophaalt en aflevert bij centrale verdeelpunten. Voorlopig is er een verzamelpunt ingericht op de veiling van Honselersdijk van FloraHolland van waaruit de 15 landen worden bediend.

Pakketvervoerders als DPD nemen de fijndistributie (last mile) vanuit die verdeelcentra over en leveren de pakketten dan bij de eindafnemers af. Het is de bedoeling met het oog op buitenlands transport dat er straks meer verzamelpunten komen in Europa, stellen de samenwerkingspartners.

Rechtstreeks

‘Waar voorheen de klok van de veiling altijd een leidende rol speelde in de bloemenmarkt, zijn kwekers nu juist veel meer gericht op directe handel met de consument, zegt commercieel directeur Eric de Winter van Floriway. De rol van de klok wordt daarbij overgenomen door het e-platform van Everspring, waar de internationale retailers direct hun bloemen kunnen inkopen bij de aangesloten sierteeltkwekers. Floriway regelt dan de logistiek achter de verzendopdrachten die bij Everspring binnenkomen.

De drie wegvervoerders binnen Floriway vertegenwoordigden in 2019 een gezamenlijke omzet van iets minder dan vijftig miljoen euro. In totaal werken er bij de bedrijven 450 medewerkers.

Lees ook: ‘Floriway wordt onafhankelijke sierteeltvervoerder’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement