Daarmee maakt DFDS een begin met de integratie van de elektrische trucks in zijn vloot. Het concern heeft met Volvo Trucks afgesproken dat alle 125 voertuigen in 2023 geleverd worden.

De trucks zullen ook in Nederland en België worden ingezet, zegt logistiekdirecteur Niklas Andersson. ‘De Vlaams-Nederlandse Delta is een centraal logistiek knooppunt in Europa. Bij DFDS zien we grote kansen om in de regio over te schakelen naar duurzamere oplossingen voor al onze logistieke activiteiten waaronder ferrydiensten, vrachtvervoer en opslag.’

Elektrisch wagenpark

DFDS streeft naar een netto-nuluitstoot van CO2 tegen 2050. Het mega-investering in elektrische vrachtwagens is onderdeel van het plan van het bedrijf om tegen 2030 een wagenpark te hebben dat voor een kwart uit elektrische vrachtwagens bestaat.

DFDS levert veer- en transportdiensten in en rond Europa en genereerde vorig jaar een omzet van omgerekend 2,4 miljard euro. De logistieke divisie van het concern nam daarvan 962 miljoen euro voor zijn rekening. De tienduizend medewerkers van DFDS zijn verspreid over ruim twintig landen. Het hoofdkantoor staat in Kopenhagen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement