In maart riep het Plataforma de Defensa del Transporte, dat vooral zelfstandige vrachtwagenchauffeur vertegenwoordigt, ook op tot stakingen, die hielden bijna drie weken aan. De Spaanse regering presenteerde toen als reactie een wet die garandeert dat transporteurs niet minder betaald krijgen dan de transportkosten zelf. Volgens de voorzitter van het platform Manuel Hernandez wordt deze wet onvoldoende nageleefd en moest er weer gestaakt worden.

Het was de bedoeling dat het protest dit keer een nog grotere impact zou hebben. Een paar duizend mensen gaven gehoor aan de oproep van Hernandez en protesteerden maandag in Madrid. In andere steden gingen protesten niet door wegens gebrek aan belangstelling. De Spaanse vakbonden hadden zich van tevoren uitgesproken tegen de protesten.

De politie had voor de zekerheid 50.000 agenten opgetrommeld om een situatie als in maart te voorkomen. Na een dag protesteren hielden de stakers het echter alweer voor gezien en werd de staking afgeblazen. Volgens het platform was een stroom aan bedreigingen de reden voor het stopzetten van de protesten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement