Door de overname groeit het Gelderse familiebedrijf naar een jaaromzet van 200 miljoen euro en ruim 1.200 werknemers, stelt het bedrijf. De wegvervoerder is onder meer actief voor Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Kruidvat. Behalve de retail en foodservice rijdt Cornelissen voor klanten in de zogeheten fast-moving consumer goods en pharmalogistiek (Polar Special).

Schaalvergroting

Met de overname van het transporttak van GXO biedt de wegvervoerder zijn klanten een ‘nog breder dienstenportfolio aan’, laat algemeen directeur Mark van der Drift van de Cornelissen Groep weten. Die schaalvergroting is volgens hem ‘noodzakelijk om mee te kunnen in de marktontwikkelingen, energietransitie en digitaliseringsslagen in onze sector’.

GXO werd vorig jaar afgesplitst van de Amerikaanse logistieke dienstverlener XPO Logistics om zich geheel toe te leggen op contractlogistiek. Het vervoer werd daarbij in de etalage gezet. GXO is een van de grote spelers is de contractlogistiek met mondiaal in totaal 130.000 medewerkers en ongeveer 200 miljoen vierkante meter aan dc’s.

Acquisities

De Cornelissen Groep timmert al enige tijd aan de weg in Nederland op het gebied van de acquisities. Zo werd in het voorjaar van 2021 de winkeldistributie van Daily Logistics Group overgenomen. Het ging daarbij om 85 voertuigen en 135 man personeel.

Ook nam Cornelissen vorig jaar de failliete Brabantse wegvervoerder René Holweg Transport BV en René Holweg Logistiek over. De twee bedrijven met standplaats Den Bosch beschikten over 15.000 vierkante meter loodsruimte en vijftig trucks. In de pharmalogistiek werd dit jaar de transportdivisie van Truvion Healthcare geacquireerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement