Dat meldt Tesla-topman Elon Musk op Twitter. Eerder maakte het EV-concern al bekend dat de actieradius van de Semi rond de 800 kilometer ligt, nu zou die afstand ook daadwerkelijk behaald zijn.

De test komt vlak voor de oplevering van de eerste Semi’s, die nog voor het einde van dit jaar gepland staan. Volgens voorzitter Robyn Denholm kan Tesla dit jaar nog 100 Semi’s leveren. De autofabrikant zou de Semi aanvankelijk al in 2019 lanceren, maar stelde dat meerdere malen uit.

Om de Semi’s op te laden heeft Tesla een eigen laadpaal ontwikkeld met een vermogen tot 1,4 megawatt. De accu kan daarmee in een half uur geladen worden tot 70%. Naast de truck voor lange afstanden heeft Tesla ook de komst van een goedkopere variant aangekondigd. Die versie zou een maximaal bereik van 480 kilometer hebben op een volle accu.