TLN doet de oproep in aanloop naar het debat over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) dat maandag plaatsvindt. Dat programma wordt ieder jaar op Prinsjesdag gepresenteerd.

TLN wil dat er een overzicht komt van de staat waarin alle bruggen, viaducten, tunnels en wegen verkeren, om verrassingen in de toekomst te voorkomen. Volgens de ondernemersorganisatie stelt de regering onderhoud vaak uit, waardoor wegen op het laatste moment afgesloten worden. Dat leidt weer tot onverwachte kosten bij transporteurs. Naast een betere planning pleit TLN ook voor meer budget voor het onderhoud.

Begin deze maand sprak TLN zich ook al uit tegen ongepland onderhoud aan een brug op de A7 bij Purmerend. Een verzwakt viaduct zorgde daar voor een afsluiting van het traject voor zware vrachtwagens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement