De chauffeur bestuurde een vrachtwagencombinatie met verschillende gevaarlijke stoffen in aparte verpakkingen. Het transport is direct stilgezet en tegen de chauffeur is proces-verbaal opgemaakt, meldt de inspectie.

De betreffende chauffeur had een document bij zich met een Duitse layout. Deze layout vertoonde echter afwijkingen, waardoor de ILT-inspecteur besloot contact te zoeken met de Duitse autoriteit. Hieruit bleek dat het ADR-certificaat was vervalst. Het transport mocht pas verder nadat er een chauffeur met een geldig ADR-certificaat was gearriveerd, laat de ILT weten.

Om gevaarlijke stoffen over de weg te vervoeren moet een vrachtwagenchauffeur in het bezit zijn van een ADR-vakbekwaamheidscertificaat. Daarmee kan hij aantonen dat hij weet hoe hij een gevaarlijke stof veilig moet vervoeren, maar ook hoe te handelen bij incidenten met gevaarlijke stoffen.

(Foto ter illustratie).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement