Gedurende de week bezocht de politie 34 transportbedrijven, twaalf daarvan werden grondig gecontroleerd. Daarnaast werden rond de Belgische grens bij Roosendaal en Terneuzen 140 vrachtwagens en 75 personenauto’s staande gehouden.

Doel van de actie was niet alleen controle, maar ook preventie van georganiseerde misdaad in de transportsector. De politie laat weten dat er gesprekken zijn gevoerd met transporteurs om meer bewustwording te creëren en chauffeurs weerbaar te maken. Tussen Terneuzen en Gent ging de politie ook aan boord bij elf schippers.

TFOC is een samenwerking tussen branchevereniging TLN, politie, Openbaar Ministerie, douane, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en gemeenten. Begin dit jaar lanceerde de taskforce een game om criminele inmenging in de transportsector onder de aandacht te brengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement