Tijdens de bijeenkomst van CNV en FNV kunnen chauffeurs hun chauffeurspassen laten uitlezen om te zien hoeveel uren zij nog gewerkt hebben. De bijeenkomst vindt op 10 januari plaats van 18 tot 21 uur op het kantoor van CNV te Utrecht. Werknemers kunnen zich voor de bijeenkomst aanmelden door een mail te sturen naar transport@fnv.nl t.a.v. Svenja de Groot.

In december kregen de vakbonden signalen binnen dat werknemers van Kool Transport de laatste maanden niet of onvoldoende betaald werden. Ook moesten chauffeurs zelf tol voorschieten omdat de tolkastjes in hun trucks niet meer werkten.

Stichting VNB, dat als onderdeel van FNV zorgt dat transportbedrijven de cao naleven, stuurde als reactie op de signalen een email aan Kool. Toen daar geen reactie op kwam, volgde een brandbrief waar Kool binnen drie dagen op moest reageren. VNB had daarna wel contact met Floris Langerak, cmo bij de FST Group. Kool Transport is sinds juni 2022 onderdeel van FST. Langerak ontkende enige betrokkenheid bij Kool Transport.

Skivakantie

Eigenaar Gert Bras zegt dat hij de brandbrief zelf niet gezien heeft. ‘Die is na de kerst binnengekomen. Kool Transport is voor de kerst dichtgegaan vanwege de hele situatie. Heel veel chauffeurs hadden zich ziek gemeld. We zijn gesloten tot 6 januari, daarom heb ik geen brief gezien. Ik ken die hele stichting niet.’ Mike Koornstra, coo bij FST, zou op skivakantie zijn en had daarom ook geen weet van de brief.

Eigenaar Bras laat verder aan NT weten dat hij zich niet herkent in de aantijgingen van de werknemers. Bras spreekt van een hetze vanuit het personeel tegen het management, bestaande uit Bras, Langerak en Koornstra. De activiteiten van Kool liggen sinds eind december grotendeels stil nadat leasemaatschappijen vrachtwagens terughaalden waar niet langer voor betaald werd.

Lees ook: Faillissement aangevraagd voor Kool Transport, vraagtekens bij beleid eigenaar Bras

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement