De overname geldt met terugwerkende kracht sinds 3 januari. De partijen maken geen financiële details bekend over de deal. Met de koop van de specialist in onbegeleid transport versterkt Culina zijn positie op het Europese vasteland.

Het Brits-Nederlandse IRF is actief in het onbegeleid vervoer van FTL en deelladingen tussen het VK, Nederland, Duitsland en Zwitserland. Het concern heeft kantoren in Rotterdam, Grubbenvorst en de Britse plaatsen Felixstowe en Thetford van waaruit het dagelijks ongeveer honderd zendingen van en naar het VK verzorgt.

IRF wordt onderdeel van Stobart Intermodal, dat sinds 2021 onderdeel is van Culina. Stobart Intermodal staat onder leiding van de Nederlander Arthur Koutstaal.

Investeringen

De nieuwe eigenaar zorgt naar eigen zeggen voor investeringen, baanbehoud en ‘ondernemersgeest’ bij IRF. Verder blijft het ‘business as usual’ voor het bedrijf, aldus Culina in een persbericht.

Culina Group is onderdeel van het Duitse zuivelbedrijf Müller en geldt in het VK als een van de grote spelers in de fast moving consumer goods. De jaaromzet bedraagt omgerekend ruim 2,5 miljard euro. Het bedrijf telt 22.000 medewerkers en beschikt over honderd distributiecentra en een wagenpark met meer dan 5.000 trucks.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement