Transportgroep A. Müller is actief in de markt onder de merknaam Müller Fresh Food Logistics en biedt logistieke diensten aan in warehousing, transport en distributie van gekoelde en bevroren producten. In 2021 noteerde het familiebedrijf een omzet van 90 miljoen euro. Müller telt 770 medewerkers waarvan ruim 400 chauffeurs.

Müller, opgericht in 1938 in Holten, heeft vijf vestigingen in Nederland en een in Tsjechië. Met de overname, die nog door de ACM moet worden goedgekeurd, krijgt Dachser toegang tot het fijnmazige distributienetwerk van Müller.

De ceo van Müller, Jan-Peter Müller, en het managamentteam blijven aan het roer. ‘Als onderdeel van Dachser hebben we nu niet alleen toegang tot Dachser’s Food Logistics netwerk in Duitsland, maar ook tot het Europese netwerk dat 34 landen bedient’, zegt Müller. ‘Dit betekent dat we onze klanten geheel nieuwe mogelijkheden kunnen bieden, met name in de export van foodgroupage.’

Door de koop groeit Dachser in Nederland naar 1.300 medewerkers en twaalf locaties. Het Duitse expeditieconcern bestaat uit twee divisies: Dachser Air & Sea Logistics en Dachser Road Logistics. Onder die laatste tak vallen ook de foodactiviteiten, die het bedrijf met de overname flink uitbreidt in de Benelux.

Recordwinst

Dachser telt 31.800 werknemers verspreid over 376 vestigingen in 42 landen. De omzet bedroeg in 2021 7,1 miljard euro. In hetzelfde boekjaar wist het bedrijf een recordwinst van 403 miljoen euro (+80%) te behalen. Het bedrijfsresultaat kwam uit op bijna 572 miljoen euro voor het familiebedrijf, een toename van ruim 72%.

De directie van Dachser schrijft die goede resultaten vooral toe toe aan de enorme groei van de inkomsten in de zee-en luchtvrachtsector, waar de omzet met 80% steeg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement