De Belgische zakenkrant De Tijd schrijft dat de rechtbank in Luik de schikking heeft goedgekeurd, waarmee een einde komt aan de slepende zaak rond sociale dumping bij Jost.

Eerder sprak Jost met justitie af dat hij een voorwaardelijke celstraf van drie jaar zou aanvaarden. Die schikking werd echter door de rechter geblokkeerd. Nu is er naast een celstraf een boete van 4,8 miljoen euro afgesproken, waarvan 4,6 miljoen euro voorwaardelijk.

Chauffeurs

Jost Group ligt sinds 2017 onder het vergrootglas bij de Belgische justitie na beschuldigingen van sociale dumping. Het bedrijf werd ervan beticht honderden Oost-Europese chauffeurs in België te laten werken tegen de arbeidsvoorwaarden uit hun thuisland.

Vorig jaar trof Jost Group al een schikking waarbij het een boete van 30 miljoen euro moest betalen. Vervolgens werd de procedure tegen het concern stopgezet.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement