De recente, hogere werkloosheidscijfers in het wegvervoer komen van Duitse Bundesagentur für Arbeit. In de maand december van het vorig jaar stonden er bijna 17.000 chauffeurs als werkloos ingeschreven tegen 16.244 een jaar eerder, meldt het bureau. In december 2020 lag dat aantal overigens nog op een schrikbarende 21.664.

Behalve het stijgend aantal werklozen onder de rijders daalt ook het aantal vacatures in het Duits wegvervoer sterk. In december stond de teller op iets meer dan 13.000 tegen bijna 15.000 in december 2021.

Groot tekort

Deze recente cijfers staan haaks op de berichten dat er nog steeds sprake is van een groot tekort aan rijders in het wegvervoer, waardoor bedrijven zelfs moeten snijden in de dienstverlening of slechts tegen sterk stijgende loonkosten mensen kunnen aantrekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement