Dat laat directeur Roeland van der Woude van Ginaf Trucks desgevraagd weten.

Clean Logistics kondigde vrijdag aan dat het deze week faillissement voor zichzelf en zijn dochterbedrijven aanvraagt. De fabrikant van waterstoftrucks gaat kopje onder na een mislukte herfinanciering, zo blijkt uit een bericht aan beleggers.

Ginaf werd afgelopen zomer nog overgenomen door Clean Logistics, maar ontspringt nu de dans, vertelt Van der Woude. De investeerders achter Clean Logistics hebben de fabrikant uit Veenendaal eind vorig jaar met stille trom uit het noodlijdende Duitse bedrijf losgemaakt en separaat in het investeringsportfolio ondergebracht.

Clean Logistics betaalde in juli vorig jaar 1,8 miljoen euro plus een pakket aandelen in Clean Logistics ter grootte van 1,5 miljoen euro voor Ginaf. Afhankelijk van de financiële resultaten zou daar nog eenzelfde aandelenpakket bijkomen.

5.000 trucks

Clean Logistics kondigde vervolgens aan in de komende jaren 5.000 waterstoftrucks te willen bouwen. Ginaf zou daarbij een grote rol gaan spelen, maar die order lijkt nu aan de neus van het bedrijf uit Veenendaal voorbij te gaan.

Ginaf is in enkele jaren tijd al een aantal maal van eigenaar gewisseld. Clean Logistics nam de aandelen vorig jaar over van het management, dat op zijn beurt eind 2020 via een management-buyout het bedrijf had gekocht van de Chinese investeerder CHTC.

Ginaf is actief in de conversie en productie van vrachtauto’s van 3,5 tot 50 ton, voor toepassingen als de bouw, reiniging, afval, landbouw en mijnbouw. Daarnaast ontwikkelt en produceert het bedrijf volledig elektrische zero-emissietrucks. De huidige maximale productiecapaciteit bedraagt 200 voertuigen per jaar. De jaaromzet van de fabrikant ligt rond de 10 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement