Dat schrijft The Wall Street Journal. Hoe het geld precies verdeeld wordt, maakt de fabrikant nog niet bekend. Het is BYD (Build Your Dreams) te doen om batterijtrucks, waarvan het bedrijf de accu’s ook zelf ontwikkelt. De productie van batterijen is goed voor ongeveer de helft van de inkomsten van het concern.

BYD is in China vooral bekend als autofabrikant, maar de komende jaren wil BYD zich meer op commerciële voertuigen richten. In de eerste twee maanden van 2023 leverde het bedrijf 2774 bedrijfswagens op, exclusief bussen. Dat is tien keer zoveel als in dezelfde periode in 2022.

In Nederland rijden sinds 2021 trucks van BYD rond. In de regio Amsterdam zet Ikea ze bijvoorbeeld in voor de bezorging van producten aan huis. Ook Havi Logistics en Top Delivery Services schaften dat jaar voertuigen van BYD aan. Bussen van het Chinese bedrijf zijn al langer een bekend gezicht in het Nederlandse straatbeeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement