Winstcijfers maakt het familiebedrijf niet bekend. Gebrüder Weiss laat wel weten dat het eigen vermogen als percentage van het balanstotaal steeg naar 60%, in 2021 was dit 57%.

De divisie landtransport was goed voor een omzet van 1,48 miljard euro, ongeveer 200 miljoen euro meer dan in 2021. De lucht- en zeevrachtdivisie van het bedrijf zag de omzet met bijna een kwart toenemen tot 1,27 miljard euro. Weiss schrijft deze stijging vooral toe aan de hoge vrachtprijzen bij de rederijen en luchtvaartmaatschappijen.

In totaal investeerde Weiss 67 miljoen euro in het eigen netwerk en uitbreiding van de internationale vestigingen en diensten. Voor dit jaar staat een uitbreiding van het transportnetwerk in Duitsland op de planning, met als eerste stap de overname van de rederij Rentschler uit Baden-Württemberg in het begin van 2023. Door de overname van Rentschler groeit het personeelsbestand met 500, naar 8.400 medewerkers.

Lastig jaar voor de boeg

Gebrüder Weiss verwacht in 2023 een lagere omzet dan vorig jaar, vanwege normalisatie van de logistieke sector. Het aantal zendingen daalt momenteel en de kosten van vervoer door de lucht en over zee zijn gedaald tot het niveau van 2019.

‘In het licht van de huidige economische vooruitzichten, de hoge inflatie en de oorlog in Oekraïne zijn we uiteraard voorzichtig en bezorgd’, laat ceo Wolfram Senger-Weiss optekenen. ‘Maar uiteindelijk blijven we een sterke organisatie en dat geeft ons vertrouwen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement